Ricinusovo ulje: Tajna ZAO Make Up proizvoda za meke i negovane usne

Ricinusovo ulje: Tajna ZAO Make Up proizvoda za meke i negovane usne

Ricinusovo ulje: Prirodni Čudotvorac

Biljka Ricinus communis je u našem narodu poznata kao skočac, crveni čičak ili jednostavno ricinus. Postojbina joj je Afrika i jugoistočna Azija gde može da naraste i do trinaest metara. U našem podneblju dostiže maksimalnu visinu oko dva metra.

To je jednogodišnja biljka velikih, vrlo dekorativnih i impozantnih listova, koji tokom sezone menjaju boju što doprinosi njenoj atraktivnosti. Cvet ricinusa je dosta neugledan, sitan, bele boje. Plod mu je raskošno crven, oblika lopte, sa mekim bodljama na površini. U plodu se nalaze semenke koje podsećaju na sitniji pasulj.

Kod nas se ricinus gaji kao ukrasna biljka u baštama, ali i saksijama i žardinijerama. Vrlo je popularan zbog dekorativnosti, ali i njegova visina i veličina listova ga čine pogodnim za ograđivanje određenih prostora u kafićima, dvorištima i sl. gde se često viđa. Manje je poznato da je ova prelepa biljka vrlo otrovna za ljude i životinje.

Ricinusovo ulje se dobija od semena ove biljke i ima bogatu žutu ili zelenu boju, zavisno od metode ekstrakcije. Na sreću, ricinusovo ulje, dobijeno presovanjem semenki, za razliku od samih semenki, nije toksično jer se pre ekstrakcije seme zagreva kako bi se uništio opasni ricin. Takođe se hladno ekstrahuje, a zatim se ulje zagreva na maksimalno 50°C da bi se inaktivirao ricin.

Ulje dobijeno iz semena ove čudotvorne biljke, predstavlja dragoceni sastojak koji ima široku primenu u svetu kozmetike. Ova prirodna supstanca ima duboke korene u istoriji i poznata je po svojim raznovrsnim beneficijama za negu kože i kose. U narednim odeljcima, istražićemo sve što treba da znate o ricinusovom ulju u kozmetičkim proizvodima.

Ricinusovo ulje u Kozmetici: Sastav i Prednosti

Ricinusovo ulje je bogato vitaminom E, poznatim antioksidantom koji pomaže u zaštiti kože od slobodnih radikala i starenja. Osim toga, ovo ulje sadrži ricinoleinsku kiselinu, koja ima izvanredna svojstva za hidrataciju i negu kože.

Dubinska Hidratacija: Jedna od ključnih prednosti ricinusovog ulja je njegova sposobnost da prodre duboko u kožu, obezbeđujući intenzivnu hidrataciju. Koža postaje mekša, glatkija i manje podložna isušivanju.

Antiinflamatorno Dejstvo: Ricinusovo ulje je poznato po svojim antiinflamatornim svojstvima. Ovo ga čini korisnim za smirivanje upaljenih ili iritiranih područja kože.

Antibakterijska Svojstva: Prirodna antibakterijska svojstva ricinusovog ulja čine ga efikasnim u održavanju čiste i zdrave kože. Ovo je posebno važno za osobe koje se bore sa problemima poput akni

Zaštita i Obnova: Osim hidratacije, ricinusovo ulje može pomoći u zaštiti kože od spoljašnjih faktora kao što su sunce i zagađenje. Takođe, može doprineti obnovi oštećene kože, poput manjih rana, ožiljaka ili opekotina.

Nega Usana: Ricinusovo ulje se često koristi u proizvodima za negu usana. Hidrira i omekšava usne, čineći ih glatkim i smanjujući problem suvih i ispucale usana. Osim toga, može se koristiti u formulacijama ruževa, balzama za usne i sjajeva kako bi se pružila dodatna nega i hidratacija.

Ricinusovo ulje je dragoceni sastojak u mnogim proizvodima za negu kože i usana, uključujući proizvode iz ZAO Make Up linije. Naši proizvodi sa ricinusovim uljem pružaju nežnu negu i hidrataciju, čineći vaše usne glatkim, mekim i negovanim. Sastav ricinusovog ulja čini ga idealnim za omekšavanje i hidrataciju usana.

ZAO Make Up Proizvodi sa Ricinusovim Uljem

U ZAO Make Up liniji, ricinusovo ulje igra ključnu ulogu u proizvodima za negu usana. Ovi proizvodi nude nežnu negu i dodatni sjaj vašim usnama. Evo nekoliko proizvoda koje možete isprobati:

Karmini: Naši karmini obogaćeni su ricinusovim uljem koje hidrira i neguje, pružajući vam dugotrajnu boju i sjaj.

Sjajevi za Usne: Naši sjajevi za usne sadrže ricinusovo ulje koje pruža mekoću i prirodni sjaj vašim usnama.

Balzam za Usne u Stiku: Balzam za usne u stiku bogat je biljnim skvalenom dobijenim iz maslina, organskim kokosovim uljem i shea buterom koji hrane usne dok im istovremeno pružaju zaštitu i oporavljaju ih. Ultra glatka tekstura klizi na usnama za savršeno lako nanošenje.

Piling za Usne u Stiku: Piling za usne u stiku nežno vrši eksfolijaciju usana zahvaljujući organskom pirinčanom prahu koji uklanja mrtve ćelije sa površine. Pored pilinga i hidrira zahvaljujući ricinusovom ulju i organskom karnauba ulju. Hidrira i omekšava usne i priprema ih za nanošenje karmina ili sjajeva.

Negujuće Ulje za Usne: Negujuće ulje za usne hidrira i neguje zahvaljujući 100% biljnoj formuli bogatoj organskim arganovim uljem, organskim uljem avokada i organskim shea buterom koji su poznati po svojim moćnim hidratantnim svojstvima. Ostavlja lagan, nelepljiv i blago sijajući sloj na usnama koji štiti i neguje.

Tečni Ruž za Usne: Tečni ruž za usne sa matirajućim efektom obogaćen je ricinusovim uljem koje hidrira i neguje. Sadrži organski vosak karnaube koje pruža zaštitu i formira sloj koji ne otežava a brani vaše usne kada su izložene vetru i sprečava isušivanje. Takođe, ovi sastojci vam omogućavaju dugotrajan efekat. Vitamin E u proizvodu je prirodni antioksidant. Proizvod je kreiran sa ciljem da ponudi proizvod koji je kvalitetan i prijateljski nastrojen prema našoj životnoj sredini.

Zaključak

Ricinusovo ulje je dragoceni sastojak u svetu prirodne kozmetike, a ZAO Make Up ga uspešno koristi u svojim proizvodima za usne (osim olovaka za usne). Isprobajte naše proizvode i doživite sve prednosti ricinusovog ulja na svojim usnama. Za više informacija o ricinusovom ulju kao sastojku u kozmetičkim proizvodima, posetite ovu stranicu.