O nama

O nama

Prirodno i organsko kao očigledan izbor

Zao Make-Up je brend šminke u vlasništvu kompanije Cosm’Etika France. Osnovala su ga 2012, godine četiri prijatelja: David Reccole, Philippe Donnat, Yvan Rouvier i Salima Macozzi Reccole. Zaljubljenici u prirodu I svesni uticaja našeg potrošačkog mentaliteta na životnu sredinu, četiri prijatelja su odlučili da razviju brend organske šminke u skladu sa svojim vrednostima. Oni su pokrenuli Zao Make-Up, prvi brend koji se može dopunjavati, 100% prirodan I organiski certifikovan od strane Ecocert-a.

U Aziji sve počinje…

Inspiracija je došla iz azijskih zemalja za koje je jedan od osnivača, David Reccole, oduvek bio strastven. Putnik po prirodi, putovao je u Indiju, Vijetnam i Kinu…
Ideja se rodila od prijatelja iz Tajvana koji mu je jednog dana ponudio kutiju u kojoj se nalazila mehanička olovka i olovka od bambusa. Videvši ova dva cilindrična predmeta sa tako tankim zidovima, sinula mu je ideja! Ako je moguće napraviti olovku, onda je moguće napraviti ruževe i druge ambalaže za šminku od bambusa. Po povratku iz Azije, 4 prijatelja su bila obuzeta idejom i avantura nazvana Zao je počela…

"Lepota bambusa spolja, prednosti bambusa iznutra."

Uvereni da linija sertifikovane organske šminke mora da koristi prirodnu ambalažu, elegancija i modernost bambusa potvrđuju se kao očigledne za Davida, Filipa, Ivana i Salimu. Sva stabla su skladišta ugljenika, ali izuzetna stopa rasta bambusa čini ga šampionom u hvatanju ugljenika tokom svog životnog ciklusa. Omogućava Zao proizvodima da imaju smanjeni ugljenični otisak.

Bambus je takođe uključen u formule u obliku praha od soka, hidrosola listova ili macerata bambusovog rizoma. Ova biljka je bogata organskim silicijumom, elementom koji je prirodno prisutan u našem telu i koji učestvuje u procesu proizvodnje kolagena, koji čuva elastičnost tkiva.

Bambus je odlika i identitet Zao Make-Upa.

“Orijentalne filozofije i načini razmišljanja su me dirnuli, posebno budizam. Bambus ima veoma važnu ulogu u Aziji, a posebno u budizmu. Ime brenda trebalo je da svedoči o ovoj vezi. Budizam ima mnogo izraza i grana. Među njima su dve dobro poznate i zasnovane su na posmatranju prirode. Ovo su ZEN i TAO. Kao poziv na meditaciju, duševni mir i potragu za harmonijom i autentičnošću po uzoru na prirodu, ZAO je kombinacija ova dva imena.”

David Reccole